ד”ר איל בסן — העסק לא זז: על אמנות הסיפור הקצרצר של יוסל בירשטיין
מחיר: 10 ₪
הגישה ל: 7 ימים
לרכישה
על פי התפיסה המקובלת, יוסל בירשטיין (1920-2003) היה מעין מספר סיפורים עממי שנהג להסתובב ברחובות, לנסוע באוטובוסים ולאסוף סיפורים מן האנשים והנשים שפגש בדרכו. סיפוריו מרבים לעסוק ביומיומי ובשגור, ומתארים רגעים פשוטים שאדם מן היישוב כלל לא יבחין בהם: נסיעה באוטובוס צפוף ודחוק, המתנה מייגעת בתור בקופת חולים או מריבה בין שכנים.
ואולם בניגוד למיתוס פופולרי זה, שבירשטיין עצמו דאג לטפח, סיפוריו היו יצירות אמנות מתוחכמות, מורכבות ובנויות לעילא. מתחת למסווה העממי והפשוט, מסתתר מספר סיפורים מיומן וייחודי, שפיתח ז׳אנר של סיפורים קצרצרים המזקקים את תמצית הקיום האנושי.
בהרצאה נוספת בסדרת ההרצאות המקוונות ״תקצר היריעה״ יעסוק ד״ר איל בסן בז׳אנר הסיפור הקצרצר שפיתח ושיכלל בירשטיין. תוך קריאה במספר סיפורים קצרצרים נבחרים, נשאף להבין כיצד מזקק הסיפור הבירשטייני את מהות הסיפור הקצר בכלל, באילו אופנים משפיעה התנודה של בירשטיין בין יידיש לעברית על הפילוסופיה של יצירתו, מדוע בירשטיין כונה קפקא העברי, ואיך ניתן לקרוא בסיפורים שלא קורה בהם כלום.
כל כתבי עגנון זמינים לרכישה באתר האינטרנט של הוצאת שוקן:
https://www.schocken.co.il/categories/shaiagnonwritings
תרומותיכם/ן הנדיבות מאפשרות לנו להמשיך לקיים את פעילות הבית. נודה לכם/ן מאוד על כל תרומה, כמידת יכולתכם/ן.
לתרומה:
https://agnonhouse.org.il/donate-heb/
פרטי ההרצאה
- מנחה: ד”ר אייל בסן
- תאריך ההרצאה: 12/09/2022
- הגישה ל: 7 ימים
- משך: שעה, 5 דקות ו39 שניות
- מחיר: 10 ₪
- חלק מהסדרה: תקצר היריעה: על אמנות הסיפור הקצר
- חזרה לכל ההרצאות >
