דרשה ספרותית עם הרב דניאל אפשטיין

שיעור מיוחד לקראת חג הפסח

יום ו'
ט' בניסן תשפ"ו
27.3.2026
10:00
בבית הכנסת ידידיה (רחוב נחום ליפשיץ 12, ירושלים)
להרשמה

האם המלחמה מגלה לנו את הפנים האמיתיות של המציאות ושל האדם? האם השלום הוא אשליה, אוטופיה, הבטחה לאחרית הימים, או ציווי המחייב כל אחד, בכל רגע? האם מעשיהם של יחידים, הרואיים ככל שיהיו, שקולים כנגד הוודאות של עצם המלחמה והאכזריות שאין מילים לתאר אותה?

שאלות אלה חוזרות ועולות בכתביו של הפילוסוף היהודי עמנואל לוינס. בדומה לו, רבים מן הפילוסופים היהודים שחוו את זוועת המלחמה ניסו להיחלץ מלפיתתה ולדבר על אתיקה דווקא מתוך מצב המגחיך לכאורה כל תהייה מוסרית. כשם שהתורה פותחת את סיפור תולדות האדם עם ״תוהו ובוהו וחושך על פני תהום״ ולאחר מכן מתארת את התפתחות האנושות ואת האפשרויות הפרושות בפניה, כך מנסים פילוסופים אלה להצביע על דרך חיים שמעבר לחושך המקיף אותנו בערפל הקרב.

ביום שישי ט׳ בניסן, 27.3, בשעה 10:00 נתכנס בבית הכנסת ידידיה בירושלים (רחוב נחום ליפשיץ 12) לדרשה ספרותית שבועית עם הרב דניאל אפשטיין. יחד נקרא ביצירות ספרות בראי המציאות המורכבת וננסה לגלות גם פתח לתיקון ולתקווה לקראת חג פסח המתקרב.

במקום הפעילות קיים מרחב מוגן.
הכניסה חופשית על בסיס מקום פנוי.

  • נא להזין מספר בין 1 לבין 5.
  • שדה זה מיועד למטרות אימות ויש להשאיר אותו ללא שינוי.
×
×
×