גליציה של עגנון: האטלס ההיסטורי של יהודי גליציה ובוקובינה
סדרת הרצאות חדשה בבית עגנון בירושלים
אף שגליציה נמחקה מהמפות המדיניות זה מכבר, היא נותרה חקוקה בהיסטוריה כחבל ארץ רחב ידיים בו התקיימה במשך מאות שנים ציוויליזציה יהודית מפוארת. ש״י עגנון, שנולד בעיירה הקטנה בוצ׳אץ׳ שבגליציה המזרחית, חוזר אליה שוב ושוב ביצירותיו, כנוף ממשי ובה בעת כזיכרון רחוק ונוסטלגי. הניסיון להחיות את נופי ילדותו החרבים העסיק אותו במשך למעלה משישים שנות יצירה והגיע לשיאו עם כתיבת הכרך ״עיר ומלואה״, שראה אור שלוש שנים לאחר מותו. קשה לחשוב על עגנון בלי גליציה, ועבור חובביו המושבעים, קשה לדמיין את גליציה שלא דרך מבטו.
בסדרת ההרצאות החדשה ״גליציה של עגנון: האטלס ההיסטורי״ נצא למסע בעקבות הנופים, הצלילים והמראות של יהדות גליציה. בעזרת מרצים וחוקרים מתחומים שונים, השותפים כולם למיזם האטלס ההיסטורי של יהדות גליציה, נצלול אל הרקע הממשי של העולם העגנוני ונקים לתחייה, ולו לרגע, עולם שהיה ואיננו. בין המרצים בסדרה: פרופ’ ישראל ברטל, הרב יוסף סאקס, ד”ר נתן שיפריס, ד”ר יהודית קליק, פרופ’ אוריאל גלמן וד”ר מיכאל לוקין.
הרצאות הסדרה:
יום רביעי כ״ד בשבט, 11.2, בשעה 19:00 | בין שלוש אומות: גליציה של עגנון | פרופ’ ישראל ברטל
יום רביעי א׳ באדר, 18.2, בשעה 19:00 | עגנון בגליציה, גליציה בעגנון | הרב יוסף סאקס
יום רביעי ח׳ באדר, 25.2, בשעה 19:00 | דמויות ודימויים מגליציה: צילומים היסטוריים של יהודי גליציה ובוקובינה | ד”ר נתן שיפריס
יום רביעי כ״ב באדר, 11.3, בשעה 19:00 | יהודים וסביבתם החברתית בממלכת פולין-ליטא | ד”ר יהודית קליק
יום רביעי כ״ט באדר, 18.3, בשעה 19:00 | חסידות בגליציה | פרופ’ אוריאל גלמן
יום רביעי ז׳ בניסן, 25.3, בשעה 19:00 | צליל גליציה היהודית: תרבות מוסיקלית של יהודי גליציה | ד”ר מיכאל לוקין
מחיר: 20 ש״ח להרצאה בודדת ו-100 ש״ח לכל הסדרה