אירוע נעילת הפסטיבל במכון טרומן באוניברסיטה העברית: שנת האפס

הכניסה חופשית על בסיס מקום פנוי

יום ד'
כ"ט בחשון תשפ"ג
23.11.2022
18:30
מכון טרומן, האוניברסיטה העברית בהר הצופים

18:30 | קבלת פנים
19:00 | ברכות: ד”ר אורית מיטל ופרופ‘ יפעת מעוז
19:15 | הצגה: ״שנת האפס: תרפ”ט״ / 1929 / תיאטרון יפו, בימוי: סיני פתר
20:30 | שיחה עם השחקנית ראודה סלימאן, המחזאי פרופ’ אבנר בן-עמוס, ההיסטוריון פרופ’ הלל כהן, שעל ספרו מבוסס המחזה. מנחה: פרופ’ ורד ויניצקי סרוסי

ההצגה “שנת האפס” מבוססת על ספרו של ההיסטוריון פרופ’ הלל כהן, העוסק במעשי האיבה והאלימות שהתרחשו בין יהודים לערבים באוגוסט 1929. בתום ימי הדם נספרו מאות הרוגים ופצועים בשני הצדדים. ייחודו של הספר הוא בהבאת קולות כל הצדדים (יהודים, ערבים ובריטים) ובפרשנותם. כהן טוען בספרו כי “שעת האפס” של הסכסוך ושל הישראליות כפי שאנו מכירים אותה כיום נעוצה בימים ההם ובאירועים ההם, בשנת תרפ”ט. המחזה נשען על ספרו של כהן אך גם שונה ממנו, שכן מובאים בו דבריו של כהן לצד עדויות נוספות של בני התקופה שנמצאו בארכיונים ובספריות. פסיפס הקולות שמסופר על ידי יהודים וערבים, על במה אחת, מרכיב סיפור של איבה ואלימות הדדיים כמו גם של עזרה וקירבה שחצתה גבולות לאומיים. המחזה כולל גם עדויות מן האירועים הקשים שהתרחשו בערים המעורבות במהלך מבצע “שומר החומות” במאי 2021 ומצביע בכך על הממד האקטואלי של מאורעות תרפ”ט.

עם תום ההצגה, פרופ’ ורד ויניצקי-סרוסי תנחה דיון עם כותב הספר, עם המחזאי, עם הבמאי ועם אחת השחקניות. השיחה תסוב על אחורי הקלעים של המחקר, על היחסים שבין אומנות לקונפליקטים, על התרגום של עבודת מחקר להצגה, על עבודה משותפת במרחב מסוכסך ועל האפשרות ללמוד משהו מן העבר.

הכניסה חופשית על בסיס מקום פנוי. מספר המקומות מוגבל.

להרשמה לחצו כאן

×
×
×