עופר שלח — הילדות בכתיבתו של ג׳יימס ג׳ויס
מחיר: 10 ₪
הגישה ל: 7 ימים
לרכישה
עפר שלח קרא את ״יוליסס״ לראשונה בגיל 21, ומאז לא חדל. אביו, חזי שלח, חלם לתרגם את הספר. השיח הפורה בין השניים על יצירת המופת החשובה של ג׳יימס ג׳ויס נקטע כשחזי נפטר במאי 2010. מאז, בנו המשיך את המשימה הגדולה שנטלו על עצמם ופרסם את ״המדריך ליוליסס״, שהוא כדברי מבוא הספר ״עובד חרוץ, שחפר עבורכם במחילות האפלות של הטקסט״.
התזה הפרשנית שפורש שלח בספרו ממקמת את ״יוליסס״ כנקודת המפנה במכלול יצירתו של ג׳ויס. היא מתחקה אחר ילדותו והתבגרותו של ג׳ויס באירלנד ודרכה מתארת תהליך הבשלה של אמן אחד ששינה את פני הספרות העולמית, וגם את חייהם של אב ובנו בישראל של תחילת המאה ה-21.
בהרצאה נוספת בסדרת ההרצאות המקוונות ״והילד אשר בקרבי״ יעסוק הסופר, העיתונאי וחבר הכנסת לשעבר עפר שלח בהתפתחות הסגנונית של ״יוליסס״. יחד נבחן כיצד ג׳ויס חוזר שוב ושוב אל אותו סיפור ויוצר תהליך יצירתי שיש בו תיאור שלם של הדרך שבה ״נולדת נפשו של אדם״.
כל כתבי עגנון זמינים לרכישה באתר האינטרנט של הוצאת שוקן:
https://www.schocken.co.il/categories/shaiagnonwritings
תרומותיכם/ן הנדיבות מאפשרות לנו להמשיך לקיים את פעילות הבית. נודה לכם/ן מאוד על כל תרומה, כמידת יכולתכם/ן.
לתרומה:
פרטי ההרצאה
- מנחה: עופר שלח
- תאריך ההרצאה: 03/07/2023
- הגישה ל: 7 ימים
- משך: 57 דקות ו27 שניות
- מחיר: 10 ₪
- חלק מהסדרה: והילד אשר בקרבי
- חזרה לכל ההרצאות >