פרופ’ רוחמה אלבג — רחל ודבורה בארון: אהבת המולדת, לכל אחת אחרת

מחיר: 20
הגישה ל: 7 ימים לרכישה


״אַתְּ זוֹכֶרֶת? הָיִינוּ לָנוֹת / עַל קָדְקֹד עֲרֵמַת הַדָּגָן, / הוֹי לְבֹשֶת פָּנִים, עֵת קַו-שֶׁמֶשׁ רִאשׁוֹן / הֱעִירַנוּ צוֹחֵק בְּשִׁנֵּי הַקִּלְשׁוֹן!״
רחל בלובשטיין, ״על הגֹרן״

בשבועיים האחרונים קראנו יחד עם פרופ׳ רוחמה אלבג ביצירת המופת העגנונית ״תמול שלשום״, הרומן הגדול של העלייה השנייה. עקבנו אחר נדודיו של גיבור הרומן יצחק קומר בארץ ישראל: בין יפו שכולה פרדסים וגנים לרחובותיה של ירושלים. ואולם עגנון אינו הסופר היחידי שתיאר את ארץ ישראל של אותם ימים.

בהרצאה האחרונה בסדרה המקוונת ״אורח נטה ללון בין יפו לירושלים״ נעקוב אחר נקודת מבטן של שתי יוצרות חשובות מאותה התקופה – רחל המשוררת ודבורה בארון. שתיהן הגיעו לארץ ישראל מרוסיה בעיצומה של העלייה השנייה. דבורה בארון מעולם לא פסקה לכתוב על העיירה בה גדלה ואילו רחל לא פסקה לפאר ולהלל את מראות הכנרת אך גם סיפקה עדויות על העליה השניה מכלי ראשון, על האושר והדווי.

 

 

כל כתבי עגנון זמינים לרכישה באתר האינטרנט של הוצאת שוקן:
https://www.schocken.co.il/categories/shaiagnonwritings

תרומותיכם/ן הנדיבות מאפשרות לנו להמשיך לקיים את פעילות הבית. נודה לכם/ן מאוד על כל תרומה, כמידת יכולתכם/ן.
לתרומה:
https://agnonhouse.org.il/donate-heb/

פרטי ההרצאה

×
×
×