אדוננו ביאליק – יקירי עגנון
תערוכה מיוחדת בבית עגנון לציון 150 שנה להולדתו של המשורר הלאומי, חיים נחמן ביאליק
עגנון פגש את ביאליק לראשונה על מרפסת ביתו של ש. בן-ציון ביפו בשלהי חודש מרס 1909. ביאליק גילה חיבה לסופר הצעיר, שהעולם ניבא לו גדולות. זו הייתה נקודת הפתיחה של מערכת יחסים מרתקת, שברירית ולעתים סוערת, שנמשכה עד ליום מותו של המשורר הלאומי. הסופר חיים באר היטיב לתאר את היחסים בין השניים בספרו ״גם אהבתם גם שנאתם״ (עם עובד, 2004): ״כמו הנדנדה בשיר־הילדים הביאליקי״ כתב באר, ״מוסיפה ידידותם לעלות ולרדת לסירוגין.״
ביום שלישי י׳ בטבת, 3.1, ימלאו 150 שנים להולדתו של ביאליק. לרגל המועד החגיגי, תפתח בבית עגנון בירושלים תערוכה מיוחדת שתעסוק בקשרים בינו ובין עגנון. בתערוכה ישולבו ספרים מאוצר בית עגנון הנושאים דברי הקדשה מהמשורר הלאומי לסופר חתן פרס הנובל, כמו גם ספרים מארכיון בית ביאליק בתל אביב עם הקדשות ודברי ברכה בכתב ידו של עגנון. לצדם יוצגו מבחר מסמכים ומכתבים באדיבות ארכיון ביאליק וארכיון עגנון (הנמצא בספרייה הלאומית), המתעדים קשרי ידידות ועשייה ספרותית משותפת בין שני ענקי הרוח של השפה העברית והמורשת היהודית.
בערב הפתיחה, שיתקיים בבית עגנון בירושלים (רחוב קלאוזנר 16), נארח את הסופר חיים באר לשיחה עם שמואל אבנרי, מנהלו לשעבר של ארכיון ביאליק, ויוסף (ג׳פרי) סאקס, מנהל אגף המחקר בבית עגנון, על מערכת היחסים רבת השנים בין עגנון לביאליק. הערב ילווה בקטעי קריאה משירי ביאליק ומסיפורי עגנון עם השחקנים אסף אופק ואסף פנחסי.
הכניסה חופשית על בסיס מקום פנוי.
הפריטים המוצגים בתערוכה באדיבות בית ביאליק והספרייה הלאומית.
אוצרי התערוכה: יוסף (ג׳פרי) סאקס ואסף אופק.